Els nostres serveis

Musicoteràpia

La musicoteràpia és una disciplina lligada al camp de la salut que utilitza la música i activitats musicals per tractar necessitats físiques, psicològiques, cognitives i socials.

La musicoteràpia és una disciplina lligada al camp de la salut que utilitza la música i activitats musicals per tractar necessitats físiques, emocionals, cognitives i socials.

Fins ara s’ha pogut veure que la comunicació merament verbal no és suficient per mostrar i expressar les emocions i sentiments que ens porten a un punt de benestar i salut, per la qual cosa la música és un instrument amb un gran potencial per ser usat com a mitjà de comunicació, ja que aquesta pot despertar, evocar, provocar, reforçar i desenvolupar qualsevol emoció o sentiment humà.

L’ús interactiu de la música dins d’una relació terapèutica és un aspecte central de la musicoteràpia, ja sigui en contextos individuals o grupals i sovint implica música improvisada o semiestructurada fent interaccions mitjançant diversos instruments i la veu.

La música provoca en l’ésser humà diferents reaccions, algunes de les quals són plausibles i el musicoterapeuta les té en compte a l’hora de dissenyar les seves sessions. Els efectes que té són fisiològics i bioquímics, psicosocials, efectes cognitius intel.lectuals i efectes espirituals i trascendentals.

Les sessions de musicoteràpia de manera continuada influeixen sobre l’estat d’ànim i les emocions, sobre la consciència corporal i la motivació per comunicar-se. Dins un espai lúdic i segur, es procuren a les persones participants sensacions i experiències que participen en el desenvolupament i maduració dels seus processos.

La musicoteràpia pot ajudar a trencar l’aïllament i proporcionar oportunitats per a la comunicació i la interacció no verbal. La resposta a la música és present des de l’inici de la vida, abans que es desenvolupi el llenguatge verbal, i continua fins al final.

La musicoteràpia centra els objectius en la cura de les persones – el desenvolupament del benestar i la personalitat.

El musicoterapeuta professional està format per sintonitzar i respondre musicalment als sons, ritmes, tons i gestos dels participants. A mesura que toca acompanya musicalment el moment per ajudar a recolzar, millorar o desenvolupar l’expressió musical. Això permet crear una experiència d’escolta i comprensió que proporciona un mitjà diferent per expressar i comunicar, alhora que permet desenvolupar la consciencia sobre un mateix i sobre els altres. El musicoterapeuta també ajuda a facilitar la reflexió verbal i pensar sobre la interacció musical, la qual cosa pot conduir a una major comprensió dels objectius sobre el que s’estigui treballant.

Com que la música és un llenguatge universal se’n poden beneficiar persones de totes les edats, amb diferents dificultats, malalties i necessitats. Des de nenes i nens amb dificultats d’aprenentatge, diversitat funcional i TEA. Persones adolescents, adultes i ancianes amb diferents necessitats en salut mental, alteracions en el desenvolupament i l’aprenentatge. Persones amb malaltia d’Alzheimer i altres demències, problemes d’abús de substàncies, lesions cerebrals, discapacitats físiques i dolor.

Drum Circles

Un Drum Circle (Cercle de Percussió) és una experiència sensorial que posa a tothom en un mateix estadi dins una mateixa rotllana, sense fer diferències.

Un Drum Circle (Cercle de Percussió) és una experiència sensorial que posa a tothom en un mateix estadi dins una mateixa rotllana, sense fer diferències ni d’edat, sexe, estament social, procedència cultural o religiosa, ni tampoc a nivell musical, per posar en comú la creativitat i l’esperit de cadascú i generar una orquestra de percussió única, present i exclusiva.

La filosofia dels Drum Circles parteix de la idea que TOTS TENIM RITME, ja que el ritme és arreu.

Mitjançant diferents jocs, patrons i tècniques, la persona que facilita genera i proposa codis perquè els participants coneguin i experimentin amb paràmetres com el timbre , figures rítmiques i mètriques, dinàmiques (fort i fluix), accents, tocar i no tocar, la pertinença al grup, etc. D’aquesta manera el grup es desenvolupa de forma individual i grupal.

La naturalesa no verbal de la música la converteix en un mitjà de comunicació universal. La pràctica grupal de la percussió ens aporta un sentiment de pertinença al grup que fa que aquest esdevingui un lligam potent entre els participants durant la seva pràctica.

No calen coneixements musicals previs, pot participar qualsevol persona sigui quina sigui les seves condicions físiques i fisiològiques. És un activitat òptima per a desenvolupar en qualsevol lloc i moment.

És ideal per aplicar a la comunitat educativa ja sigui amb l’alumnat, mestres i famílies.

Per equips i empreses que vulguin treballar les relacions dels seus equips.

Per a tota mena de centres i institucions que vulguin una activitat on pugui participar tothom.

Per esdeveniments festius; jornades, festes de barri.

Percussió Corporal

La pràctica de la percussió corporal té efectes beneficiosos, tant fisiològics com psicosocials. La seva naturalesa no verbal la converteix en un mitjà de comunicació universal.

La pràctica de la percussió corporal té efectes beneficiosos per a tothom, tant fisiològics com psicosocials. La naturalesa no verbal de la música, i en aquest cas de la percussió, la converteix en un mitjà de comunicació universal, un estímul únic per penetrar en el nostre cos, evocar sentiments, emocions, facilitar respostes fisiològiques i psicològiques siguin quines siguin les característiques, condicions o nivell d’intel·ligència de cada individu.

La seva pràctica ens aporta millores en la concentració, la memòria, la creativitat, l’autoestima, la coordinació i la consciència corporal.

La pràctica grupal de la percussió ens aporta un sentiment de pertinença al grup que fa que aquest esdevingui un lligam potent entre els participants durant la seva pràctica.

La filosofia dels Drum Circles parteix de la idea que TOTS TENIM RITME, ja que el ritme és arreu.

Mitjançant diferents jocs, patrons i tècniques, la persona que facilita genera i proposa codis perquè els participants coneguin i experimentin amb paràmetres com el timbre , figures rítmiques i mètriques, dinàmiques (fort i fluix), accents, tocar i no tocar, la pertinença al grup, etc. D’aquesta manera el grup es desenvolupa de forma individual i grupal.

Els tallers i programes proposen experimentar i aprendre a través de l’experiència de viure el llenguatge de la percussió corporal.

Adreçat a tota mena de grups sigui quina sigui la seva naturalesa.

Treballem l’expressió corporal mitjançant el llenguatge creatiu, i de com ens comuniquem amb el cos tant interiorment com exteriorment.

És una activitat lúdica i educativa que es pot fer amb totes les edats.

No es requereixen coneixements musicals, únicament ganes de passar-ho molt bé.

Altres serveis

La bellesa de les relacions musicals és que els rols poden canviar de manera natural, ja sigui composant música o improvisant.

La pràctica de la percussió corporal té efectes beneficiosos, tant fisiològics com psicosocials. La seva naturalesa no verbal la converteix en un mitjà de comunicació universal.

Se t’acut alguna idea per fer amb el teu grup?